Det perfekta hemmet?

Lugnet har just sänkt sig efter en hektisk förmiddag med utrymning av ett rum för att komma igång med slipning, spackling, målning och tepetsering. Alla saker från detta rum är nu utspridda i vårt lilla hus, ja ni kan föreställa er hur det ser ut! Men, mitt i kaoset sätter sig dottern i soffan och säger: - Åh vad mysigt det är nu med alla grejer!
Då inser man att det inte är det perfekt städade hemmet som ger trivsel och mysighetsfaktor. Det är något att tänka på när man har panik för att man inte når upp till det perfekta hemmet, ja ni vet, det man ser på Jul med Ernst och i alla tidningar. För visst visst blir man påverkad även om man vet att rummen är specialgjorda för media!
 
Det så småningom renoverade rummet skall bli ett musikrum. Det skall bli underbart att få använda sin inspelningsstudio igen och lära sig på nytt. Det är nämligen supersvårt att använda det cubaseprogram jag använder. Åtminstone tycker jag det!
 
I morgon är det Nyårsafton så nu är det dags att förbereda en god förrätt, nämligen laxröra på tunna råkakor, jättegott!
 
Ha en bra Nyårsafton all därute!
 

Glasögonjakt

Ok, då gör jag ett nytt försök. Jag skrev nyss ett inlägg som jag råkade radera, Ja, ja det är sånt som händer.
 
Idag har jag lånat hem glasögonbågar för att försöka välja ut ett par som passar mig. Det är inte lätt, både färg och form ska passa. Frågar man om smakråd så får man dessutom många olika svar vilket inte gör det lättare. Ska man följa trenden eller följa sin smak? Det blir nog min egen smak eftersom trenden förespråkar mycket markerade glasögon och jag letar egentligen efter neutrala. Å ena sidan är det lite tuffare med markerade å andra sidan fint med en mjukare stil. Ja, ni märker vad velig jag är! Nåja, jag får sova på saken!
Nu ska jag ni vet vad;) Just det, krypa upp i TV soffan med en kopp te.
 
Ha en skön kväll!
 
Dessa
eller
eller
eller några andra? ;)

Träningsstart!

Godkväll!
 
Idag har det varit en lugn och bra dag. Efter att ha fixat lite inne, lämnat sonen hos kusinen så bar det av med dottern för att köpa ett gymkort, Ja, någon gång ska man börja, eller hur?! Faktum är att jag gillar att träna men har inte orkat ta tag i det pga av mycket jobb mm. Jag har också saknat de gruppträningar jag gick på i våras tex yoga, pilates och bodytoning. Det är perfekta träningsformer för att bli lite smidigare och få upp styrkan.Tyvärr har de lagts ner i vår kommun pga av problem att få tag på ledare. Nu får jag träna på gymet istället tillsammans med min dotter, då blir det också kul! Åh vad det var skönt efteråt och vilket bra humör jag blev på! Tack Elin för att du drog med din motvilliga mamma!
 
Eftermiddagen bestod av fika med en vän och vi anmälde oss till yoga i grannkommunen. Yoga med rätt lärare är fantastiskt! Det kan jag rekommendera alla! Jag hoppas den här läraren är lika bra som den jag hade i våras, vi får se..... Har ni läsare någon erfarenhet av yoga? Dela gärna med er av erfarenheterna i så fall. Jag är jättenyfiken!
 
På tal om Yoga, har ni smakat Yogitet, Yogi choco? Underbart gott med ett litet ord på vägen på varje tepåse.
 
Nu ska jag ta en kopp och krypa upp i soffan, det gillar ju jag har ni kanske förstått;)

Ha en skön kväll!

Kusinbesök

Hej på er!
 
Här är vårt llilla hus fyllt av glada barn och kusiner. Det är härligt med liv och rörelse! Mat finns det i massor sedan gårdagen då vi hade släkten här på julbord. Det blev lyckat och maten blev god och uppskattad. Nog är man rätt så seg "dagen efter" men eftersom jag är ledig så gör det inget.
 
Barnen ska köpa mobiler för sina julklappspengar och det är ju en djungel att ta sig igenom. Och, vad dyrt!! Jag tycker det är hemskt att ge så mycket pengar för en "leksak" som det ju är för många. Det är lätt att falla för grupptrycket och köpa en för att alla andra har. Hur har alla råd kan man ju undra?
 
Nu ska jag njuta av att vara ledig en stund innan jag fortsätter med något bestyr. Kanske skulle en promenad sitta fint också!
 
Ha en skön kväll!
 

Matlagning

Oj, vad den här dagen gick fort!
Jag har förberett Julbord för släkten hela dagen, så nog har jag haft att göra!
Några nya rätter har jag hittat på sidan "Allt om mat" och idag har jag provat dem. Det har blivit en ljuvlig gräddstuvad grönkålssallad, en mycket god rödbetssallad med kesella och purjolök och en Jultårta med jättegod apelsinkräm. Dessutom har jag grillat honungsglaserade revbensspjäll i ugnen, mums! Ja, de hade mycket goda recept på "Allt om mat" sidan! Den kan jag starkt rekommendera, det är inga krångliga recept.
 
Visst är det roligt att göra egen mat och inte köpa all Julmat färdig? Själv tycker jag att det blir godare. Har ni tänkt på vilken fantastisk njutning god mat är?! Den blir ännu mer njutbar om man delar den med andra, så tveka inte på att bjuda hem släkt, vänner och bekanta!
 
Nu ska jag dricka en kopp te och äta en hemmagjord fudgebit (gissa vad jag hittat receptet;)).
 
Ha en mumsig kväll!
 

Julafton

Ja, då har jag startat min första blogg.....Vad ska jag skriva här då? Det blir nog lite av varje och som tur är har jag en van bloggerska,min dotter, att be om hjälp när det gäller inställningar och dylikt.
 
Idag är det Julafton och den har flutit på bra. Barnen är nöjda och alla är mycket mätta och belåtna. Men, är det ändå inte skönast när man kommer hem på kvällen, tar av sig finkläderna, tar på sig myskläderna och kryper upp i soffan? Äntligen kan man slappna av efter alla förberedelser man gjort de senaste veckorna!
 
Ha det så bra denna Julaftonskväll, mys mys mys!
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0