Matbestyr

 
Kära läsare!
 
Hoppas att ni alla haft en skön söndag!
 
Själv har jag tagit det ganska lugnt eftersom min förkylning fortfarande sitter i. Jag har ändå gjort lite hushållssysslor vilket ju är ett måste.
 
Maten står ju i centrum i en familj med tonårsbarn och matälskande vuxna.
Till lunch blev det stekt lax med citronpeppar och ugnsbakade rotfrukter. Åh så gott och lätt! Till kvällsmat blev det makaroner och Falukorv. Är det någon som känner igen den fantastiska rätten?;)
 
 
 
 
 
 
Vilken rätt röstar ni på?
 
Eftermiddagen bestod i att jag och min man åkte till min mamma och fikade, det är alltid lika mysigt. Jag fick till på köpet en matta som hon ville bli av med vilket är perfekt eftersom den passar i vårt vardagsrum.
 
I morgon blir det att möte eleverna igen efter en veckas förkylning, det bli kul!
 
Ha en skön vecka!

Resmål

Godkväll kära läsare!
 
Äntligen känner jag mig bättre och känner energin komma tillbaka! Tänk vilken tur att vi har energi när vi är friska, vad tråkigt det skulle bli annars!
 
Och, äntligen skallrar väggarna av heavymetaltrumpspel igen, nagellacksfunderingar och en man som vill ha ostbågar;) Alltså för er som inte följt mina tidigare inlägg så är familjen åter samlad!
 
Ja, att resa är ju inte så dumt. Jag har längtat efter att få åka till Grekland, det verkar väldigt fint,varmt och med fint vatten. Har ni varit där? Vem vet, det kanske blir en Greklandsresa!?
Gå in här och titta på en Greklandsresa om ni är sugna:
 
http://www.apollo.se/resor/europa/grekland
 
 
 
Idag har jag gjort lite vardagssysslor och shoppat lite med svärmor. Det blev en grön tröja med en vit scarf. Scarfs är bra eftersom jag är så frusen av mig. Grönt är dessutom säsongens färg har jag fått lära mig.
 
Nu är det mys i soffan som gäller och drömmar om att resa till värmen!
 
Ha en bra kväll!
 
 
 
 
 

Fredagskväll

Hej på er!
 
Nu är det redan kväll och ännu en dag har går i vilans tecken. Nu är det segt, nu vill jag bli frisk! Jag har i alla fall försökt fräscha till mig med en dusch och ett besök hos frissan som jag inte ville avboka. Trodde att jag skulle känna mig piggare av det men icke sa Nicke!
 
Mannen är och bygger på nya butikslokalen, barnen är hos sin mormor och jag är därmed för ovanlighetens skull helt ensam i huset. Det känns konstigt och inte så mysigt som när alla är hemma. Inga trummor som skallrar eller en dotter som osar nagellack ingen man som vill ha popcorn......jag får försöka mysa ändå i min ensamma stund.
Det blir TV och Yogite för min del. Vad gör ni en fredagskväll som denna?
 
Vi höres!
 
 
Vad sägs om en sista minutenresa någonstans i världen?! Ni som bara kan ge er iväg, kolla in detta:
 
http://www.apollo.se/erbjudanden/sista-minuten
 
 
 

Min nya favoritbok "Gustavs Grabb"

Oj, oj, oj vad många dagar det gått sedan jag skrev sist. Jag har åkt på en dunderförkylning som inte vill släppa taget och jag har inte haft någon energi till att skriva.
 
Idag har jag vandrat mellan sängen och soffan, inte varit det minsta aktiv! Jo, jag har läst i alla fall. Jag köpte nyligen Leif GW Perssons bok "Gustavs grabb". Den var så bra att jag inte kunde sluta läsa den! När man läser boken ser- och hör man honom, som han är på TV:n i programmet "Veckans brott". Jag kan verkligen rekommendera den!
 
Ja vad har ni för tips mot förkylning? Nej, det finns nog inga botemedel, det är bara att vara tålmodig och vänta ut det trots att det kostar sina slantar. Förutom tanken på ekonomin så tänker jag ibland att jag borde kanske jobbat trots att jag inte mår bra men min åsikt är ändå den att hälsan går före jobbet! Det gäller ju mitt väl och ve, som bara jag kan ta ansvar för själv.
 
Nu i helgen kommer min man att bygga i sin nya lokal och inom snar framtid kommer alla hans företagsprylar att förflyttas till denna lokal. Så skönt! Vi har modellflygplansprylar i (hör och häpna) vardagsrummet, köket, en fylld stor garderob, hallen, groventrén, Mattias rum, Elins rum och sist men inte minst i tvättstugan! Ja, ni förstår nog......Dessutom bor vi i ett litet hus.
 
Nu måste jag inta viloläge, hoppas vi syns snart!
 
 
Denna bok rekommenderar jag starkt! Får 5 * av 5 *
Titta gärna in på Leifs GW Perssons hemsida: http://www.leifgwpersson.se/
 
 
 
Det är inte vårt flygplan men visst har vi flygplan i taket;)

Helg

Hej på er!
 
Äntligen fredag! Har just avslutat ett pass engelska med glada trettonåringar med allt vad det innebär!
Nu är det dags att ta cykeln och cykla hem i snön, jo det går faktiskt att cykla. (Det går väldigt långsamt eftersom det nästan är punktering på däcken och växeln har frusit fast.)
 
Helgen lär bli lugn med uppsättning av lite lampor och gardiner i spelrummet. Dessutom skall vi koppla in datorn som jag använder till att spela in låtar, det ser jag fram emot. Igår invigde jag spelrummet med lite pianospel samt spel tillsammans med Mattias på trummor. Det fungerade bra ljudmässigt vilket känns bra. Sen är det en annan femma att han tycker att jag är mossig i mitt låtval:) Han vill helst spela speedmetal! Jag kan förstå det eftersom det händer mycket i trumspelet i sådan musik.
 
Alltså, nu hem och tar helg!
 
Vi syns i helgen på min blogg!
 
 

Planer

Kära läsare,
 
Vad fort en dag kan gå, eller hur?
 
Idag har jag jobbat och på eftermiddagen har jag och en arbetskamrat suttit och fyllt i ett ansökningsformulär till en engelskakurs i England i sommar. Det tog tre timmar! Det var hur mycket som helst att fylla i och man skulle skicka med olika dokument. Vi får väl se om vi kommer med, men det vore roligt att förkovra sig och få ny inspiration i sitt arbete. Vi har hört att i andra kommuner finns det en person som ansöker åt lärarna eftersom det är så krångligt och tar så mycket tid. Tänk om vi också kunde få en sådan!
 
Vad har ni på gång framöver, vad har ni för planer?
 
Måste man ha något på gång? Ja, där är vi alla olika men jag blir glad av att ha något att se fram emot. Naturligtvis får det inte gå till överdrift så att man inte njuter av nuet och det är en balansgång så klart. Jag ser fram emot sommaren, till sommarstugan, när min man kommer att flytta företaget till en annan lokal, till en eventuell kurs i England, till en eventuell renovering av altanen...... Ja det finns massor om man bara tänker efter!
 
Hm....det är ju inte alltid man ser på allt så här positivt men det ju tur att det oftast är så!
 
Nu ska vi äta supergoda kycklingvingar och äta supergott rostat bröd tillsammans med en supergod sallad gjord på supergoda tomater, supergod gurka och supergod grönsallad. Superorginell kvällsmat! ;)
 
Ha en superbra kväll och en superhärlig vecka!
 

Vardag

 
Hej på er!
 
Nu var det några dagar sedan jag skrev. Jobbet har börjat och då har jag inte lika mycket energi och tid över till att skriva. Men, jag har tänkt att uppdatera bloggen på veckorna också, så jag hoppas jag kommer att göra det!
 
Mattias "leker" med sin nya mobil och kan inte släppa den! Var det ett bra köp eller inte, det är frågan. Jo, det är klart att han tycker det men jag tycker att han är för mycket i mobilvärlden och det ar ju sååååååmånga appar han bara måste ha!
Han till och med lyssnar på utländsk polisradio, mycket spännande;)
 
Idag har Elin jobbat i skolans värld för första gången och hon tyckte det var jättekul. Sedan har vi tagit en promenad och pratat om bl a hennes framtidsdrömmar och de är inte att bo hemma hos mamma och pappa precis:) Det är väl bara att vänja sig vid tanken att barnen, som numera det mesta cirkulerar kring, inte bor hemma så länge till. C'est la vie!
Som tur är ingår vi i familjen i en del av hennes semesterplaner i alla fall ;).
 
Nu är det dags att kolla kläder till i morgon.
 
Ha en bra kväll!
 
 

Börjar jobba

Redan kväll,
 
imorgon börjar allvaret. Upp i ottan och sedan till jobbet. Första dagen består av föreläsningar och grupparbete, tyvärr ingen välbehövd planeringstid, eleverna börjar ju på tisdag. Ja, ja jag får väl gå på rutin även om det alltid känns bättre att vara väl förberedd. Jag kanske inte låter "jippie!", men det brukar bli bra när man väl kommit igång och träffat de energifyllda (ja, inte alla) tonåringarna.
 
Idag har min kära mamma varit här och hjälpt till med lite hushållsarbete. Tack så mycket!
 
Nu ser jag fram emot vår och sommar. Det är ju några månader kvar men på något sätt känns det ändå att det är på gång, eller vad tycker ni? Och förresten, på onsdag ska jag på "prova på Yoga". Det ska bli kul!
 
Ha det så bra alla läsare!
 

Lördagskväll vid datorn

God kväll!
 
Lördagskväll och familjen är stationerad vid sina elektroniska prylar, var och en på sitt håll. Känner ni igen det?
Man kan fundera på om det är rätt eller inte men det är ändå lugnt, skönt och mysigt. Jag är ganska glad över att jag inte måste spela spel eller roa barnen på annat sätt, det är skönt att få göra vad man vill.
 
Elin har lagat middag ikväll och det blev en Thairätt, jättegott. Hur lyxigt som helst att få kvällsmaten serverad! Dessutom lagade mannen middag, så för min del har den här dagen varit full pott!
 
Renoveringen går framåt och nu är rummet tapetserat. Svärmor och svärfar hjälpte till och det gick verkligen undan! Tänk ved fort det går att göra i ordning ett rum, det blir klart så fort! Jag jämför hur det har varit när min man har grävt och lagt plattor själv eller isolerat och bytt hela golvet på vinden själv. Det är ju billigt att göra allting själv men det tar så lång tid!
Men, självklart är jag tacksam för allt arbete han lagt ner.
 
Oj, nu dundrar det i huset! Sonen Mattias har satt heavy metal på högsta volym och spelar trummor till. Underbart! Väggarna skallrar och jag är så glad att han spelar!
 
Ha en bra lördagskväll!
 
Ett sån't här trumset skulle nog Mattias vilja ha:
 
 

Shopping

 
Hej på er!
 
Nu har jag inte skrivit på ett par dagar så nu var det dags igen!
Glasögonletandet fortsätter, undrar om jag någonsin kommer att kunna bestämma mig?! Det börjar iallafall luta åt glasögon utan bågar. Vad tycker ni om det?
 
Medan mannen jobbade och sonen var hos en kompis passade jag och dottern på att åka till sta´n och handla på rean. Det blev ett par scarfs, varav en neongrön, och en tröja. Det är alltid så kallt på jobbet så man behöver både tröja och scarf. Efter handlingen var vi och fikade, det var jättemysigt. Jag njuter av varje stund jag och Elin(så heter min dotter) myser tillsammans. 
 
Innan vi åkte till sta´n var jag och Elin och tränade på gymmet. Jag har bestämt mig för att försöka förbättra min kondition nu i vår, vi får se hur det går och om jag märker någon skillnad på energinivån efter jobbet. Hur får ni energi över efter jobbet? Har ni några tips?
 
När vi kom hem i eftermiddag så överraskades vi av ett besök av en vän från Alingsås, jättekul! Jag gjorde i ordning mat och kaffe och vi hade en trevlig stund. Att prata med en vän om ditt och datt är förvånansvärt energihöjande! Mer sån't!
 
Ha en bra helg! Nu väntar Te och TVsoffa!
 
 
 
 
 

2013!

God fortsättning på det nya året!
 
Är ni lite slitna idag? Ja man är ju uppe sent på Nyår och det känns!
 
Nyårsafton bestod av samvaro med min bror och hans familj samt vår mamma. Vi åt god mat och lekte lekar som barnen/tonåringarna hittat på. Jättetrevligt! Har ni förresten gett några Nyårslöften? Nej, det har inte jag för jag vet att jag inte kommer att kunna hålla några. Men, jag har tänkt att öka på träningen för att få mer energi i vardagen. Jag ser fram emot 2013 och tror att det blir ett bra år. Med energi och ett gott humör kan man själv påverka sitt år och det hoppas jag kunna göra.
 
Nyårsdagskoman till trots har jag fått lite gjort som tex plockat bort Julpyntet. Det är väl i tidigaste laget men vi har så fullproppat med grejer pga av renoveringen att det var läge att plocka bort det nu.
 
Hoppas ni har en härlig kväll! Nu blir det lite TV och en kopp te för min egen del.
 

RSS 2.0